zaterdag 15 september 2012

Victoria, Vancouver Island

15 september 2012

 

Vanochtend zijn wij vroeg naar de haven gereden om te vragen of er vandaag Orka’s gespot waren. De afgelopen dagen waren er geen Orka’s gezien en, helaas voor ons, was er alleen maar een Humpback in de buurt. Die hadden wij al een keer in Tofino gezien en we vonden het een beetje prijzig om nogmaals hiernaar te gaan kijken. Wel lieten wij ons telefoonnummer achter voor het geval dat ………..

We besloten toen naar het BC Museum te gaan, waar een heel mooie tentoonstelling was over dinosaurussen. We waren een kwartiertje onderweg of onze telefoon ging, er waren orka’s gezien!!!!!

Omgedraaid en snel weer terug naar Ocean Outfitters om met de tocht van 10:00 uur mee te gaan. Het ging om een groep Orka’s die hier normaal niet waren, het waren zogenaamde “’transient Killer Whales’, dus Orka’s die normaal gesproken voorbij gaan en niet in de baai bij Victoria komen. Het is zeldzaam, volgens onze kapitein, dat zo‘n groep de baai binnen komt. Snel in de rode pakken gehesen en de zodiac gestapt, we hadden weer een plaatsje voorin, met een goed uitzicht. We voeren de haven uit en zochten eerst naar een vrij zeldzame dolfijn die hier slechts een enkele keer per jaar voorkomt, hier konden we slechts een glimp van opvangen.

Toen kreeg de kapitein het bericht dat de Humpback gesignaleerd was. Het gas volop opengedraaid en met zo’n 70 km per uur op de Humpback af. Jammer genoeg voor ons kwam er zeemist opzetten en laat dat beest daar precies in zwemmen. We zagen regelmatig zijn rug en staart boven water komen, ineens…….. kwam dit gigantische beest met een sprong boven water. Wat een fantastisch gezicht!!!!.

victoria whale watching 014

 

Hierna zijn we op zoek gegaan naar de Orka’s die aan het zwemmen waren in een baai. Wat een mooie beesten zijn dat, ook al zie je ze alleen maar zwemmen, de vinnen van deze Orka’s zijn reusachtig. We hebben deze beesten een tijdje gevolgd, maar je mag hier helaas niet te dichtbij komen, of je moet het geluk hebben dat ze net naast de boot zwemmen. Het was een geweldige ervaring.

 

victoria whale watching 034victoria whale watching 019

Onze tocht vervolgd naar een rots vol met zeeleeuwen, jeetje wat een herrie maken die beesten. Ze waren volop wakker en in beweging, heel leuk om naar te kijken. Ook zag je overal zeehondjes zwemmen. De Pacific Ocean, bij Vancouver Island, zit echt bomvol met allerlei dieren. Jammer genoeg voor ons was het weer tijd om naar de haven terug te gaan, we hadden nog wel uren willen blijven.

victoria whale watching 043

 

victoria whale watching 040

 

Het was weer een onvergetelijke tocht. Helaas zijn door de mist de foto’s een beetje flets, dus we zoeken nog iemand die kan fotoshoppen Glimlach .

In Vancouver hebben wij een wandeling langs de haven gemaakt, we zijn naar de Fisherman’s wharf gelopen, dit is een beetje toeristisch maar wel leuk. Hier hebben we een paar oesters gegeten en zijn toen met de watertaxi teruggegaan.

victoria whale watching 050

Het was weer een dag bomvol ervaringen, echt weer een super hoogtepuntje in deze toch al heel mooie vakantie.

Geen opmerkingen: