maandag 10 september 2012

Vancouver dag 2

10 september 2012

 

Vandaag zijn wij aan onze laatste dag in Vancouver begonnen. We waren weer vroeg op pad en zijn vandaag met de ferry (soort watertaxi) naar Granville Island gegaan. Dit is een soort van schiereilandje en ligt aan de overkant van het water. Je kan er alleen komen met een Ferry of over een heel hoge brug de Granville St. Bridge. De ferry stopt ongeveer een minuutje of 5 lopen achter ons hotel, dus de keuze was snel gemaakt. Het was een leuk tochtje over het water met een geweldig uitzicht op de skyline van Vancouver en de beide bruggen die er liggen.

Vancouver dag 2 001

 

Vancouver dag 2 003

Vancouver dag 2 006

 

Granville Island een leuke en gezellige plaats om rond te wandelen, je vindt hier van alles  een universiteit, galerijen, een theater, winkels en een overdekte markt. Hier vind je allerlei kraampjes met fruit, groenten, vis e.d. Het fruit hier is prachtig gestapeld in piramidetjes , heel leuk om te zien.

Vancouver dag 2 009

 

We hebben hier op de foodcourt een bakje koffie genomen met een verse lekkernij van de daar ook aanwezige bakker. Het valt ons wel op dat het brood wat ze hier verkopen lijkt op het brood wat wij in Nederland ook hebben. Het is niet zo als het Amerikaanse brood dat vaak klef is en niet om te eten.

Na Granville Island hebben wij de ferry weer naar de overkant genomen en zijn te voet verder gegaan naar Stanley park. Dit was nog een pittig stukje lopen, maar het zonnetje scheen en de omgeving was prachtig.

Vancouver dag 2 014

Zoek de verschillen !

 

Bij Stanley Park hebben we een fiets gehuurd en met de verplichte fietshelm op, hebben wij een rondje Stanley park gefietst. Dit park is ongeveer 405 hectare groot en is geen aangelegd park maar nog een stuk oerbos wat in 1886 tot park is verklaard. Wij hebben hier ongeveer 22 km gefietst, het is een prachtig rondje met een mooi uitzicht op downtown Vancouver en de baai.

Vancouver dag 2 027

Deze kleine rakkers kwamen wij tegen in Stanley park. Na even geposeerd te hebben, renden ze snel het park weer in.

Vancouver dag 2 042

Vancouver dag 2 035

 

Vancouver dag 2 046

 

Hierna zijn we verder gelopen naar het Harbour district, waar we nog even hebben staan kijken  naar de cruiseboten die daar liggen. We zagen hier nog de Disney wonder liggen een groot cruiseschip met Disney thema. Je zal hier maar een hele dag op moeten zitten samen met Donald Duck en Mickey.

Vancouver dag 2 054

Om half drie waren we hard aan onze lunch toe, dus zijn we bij ons restaurantje van gisteren weer heerlijk wezen eten.

Na de lunch nog even door Robson street gelopen, de winkelstraat van Vancouver en daarna terug naar ons hotel. Onze voeten zijn versleten want wij hebben deze dag ongeveer 8 uur aan een stuk gelopen/gefietst, met dit prachtige weer geen straf.

Morgen gaan we weer verder en gaan we, met de ferry, naar Nanaimo op Vancouver Island.

Geen opmerkingen: