maandag 17 september 2012

Forks, Olympic National Park

Vanochtend zijn wij naar de getijdenpoeltjes gaan kijken op Beach nr. 4. De stranden hebben hier bijna allemaal nummers, maar volgens de ranger hadden wij hier de meeste kans om ze te zien. We waren er precies om 8 uur, dus konden wij nog een paar uurtjes rond kijken tot het weer vloed werd.

forks 028forks 036

 

Toen wij daar aankwamen was er niemand op het strand, het was helemaal verlaten op een gigantische groep meeuwen na. Er hing zo vroeg nog wat zee mist en dat gaf hier een sfeervol plaatje aan. Al snel kwam de zon door en vonden we tussen de rotsen diverse  getijdenpoeltjes. Je ziet hierin vooral zeesterren en anemonen. Ook zagen we in de verte nog een zeeotter en een zeehond in de zee zwemmen. Na een uurtje of twee kwamen er meer mensen en zijn wij weer verder gegaan.

forks 042forks 044

 

Onze volgende stop was Ruby Beach, één strand verder. Dit strand was al wat drukker aan het worden, maar we hebben hier toch heerlijk kunnen lopen. Voordat je op het strand bent moet je over grote boomstammen klimmen, die hier door de zee zijn neer gegooid. De kust hier in het Olympic Park is heel mooi en ruig en zeker de moeite waard om een tijd te blijven, vooral met dit mooie weer.

 

 

forks 081forks 092

Hierna zijn wij naar het Ho-rain forrest gereden. Dit regenwoud ligt in het westen van het park en iedere centimeter van de grond is bedekt met planten en mossen. Sommige planten groeien zelfs op de takken van de bomen en daarin groeien weer varens. Het is een bizar gezicht. Hier zijn dan ook de films van de Twilight zone opgenomen. In dit regenwoud valt jaarlijks gemiddeld 140 inches regen, dat is ongeveer 3,5 meter regen per jaar, dus dat is een hele plas.  Het was heel mooi  zoals de zon door de bomen scheen, sommige bomen zijn bijna 100 meter hoog, je moet je hoofd helemaal in je nek leggen om naar het topje van de boom te kijken. Stel je voor, een boom die net zo hoog is als de Euromast, maar dan zonder de space tower. Nadat wij de Spuce Trail en de Hall of Mossen Trail gelopen hadden, waren onze benen behoorlijk aan rust toe. Deze wandelingen zijn wel niet zo erg lang, ongeveer 3,5 mijl bij elkaar, maar doordat je iedere keer blijft staan om te kijken ben je toch een behoorlijke tijd onderweg.

forks 126

forks 132

We wilden hierna nog even naar Rialto Beach rijden, waar we morgen ochtend vroeg naar toe gaan om de Rialto Beach Trail te gaan lopen. Helaas namen we een afslag te ver en kwamen op Beach nr. 1 uit. Hier hebben we een tijdje zitten kijken naar vissers die hun netten in het water aan het zetten waren. Ook hier waren weer honderden meeuwen en heel veel pelikanen.

Om 5 uur waren we weer terug in ons motel waarna ik nog snel even een wasje heb gedraaid. Vandaag hebben we ravioli op het menu staan. We hebben hier een koelkastje en magnetron, dus we ‘koken’ vandaag zelf.

 

N.B. Ik geloof dat ik wel eens beter gekookt heb. Ik denk dat ravioli deze vakantie van het menu geschrapt wordt.

1 opmerking:

CarTon zei

Je moet ook niet zelf koken met vakantie!