zondag 23 september 2012

Mt Hood National Forest

23 september 2012

 

Vandaag stond in het teken van Mount Hood.  Mount Hood is een van de vulkanen die wij deze reis  gaan bekijken. Deze berg is ongeveer 11,240 feet hoog (3.425.95 m) en ligt daarom boven de boomgrens.

Het is een vrij kale berg, met op dit moment nog weinig sneeuw. In de winter wordt hier veel geskied, je ziet hier allerlei stoeltjesliften lopen, vanaf het dal naar boven. Het zijn wel primitieve 2 zittertjes en niet de Oostenrijkse 8 stoelen, met verwarming en kap.  Om Mount Hood van dichtbij te zien hebben wij de route genomen naar Timberline Lodge.  Dit is het hoogste punt en hier heb je een goed uitzicht. Omdat het weer helder weer was, konden we de berg in zijn geheel zien liggen. Vaak ligt hij met zijn top in de wolken.

 mount hood 007mount hood 009

Op het Amerika forum heb ik gelezen over een paar mooie wandelingen hier, dus na een permit gekocht te hebben ($ 5,—) en wat wandelkaartjes, zijn wij rondom Trillium Lake gelopen. Vanaf deze route die rondom een meer gaat en ongeveer 3 km. lang is heb je een mooi uitzicht op de berg.

mount hood 035mount hood 030mount hood 019

 

Hierna hebben wij een stuk van de Elk meadows trail gelopen.  Voor deze wandeling moet je een permit invullen, dit is een formulier waarop je aangeeft dat je deze route gaat lopen, dit formulier moet je dan ook bij je dragen. Je gaat dan ook via een rotsachtig pad dwars door allerlei velden heen, over bruggetjes en ook over riviertjes met daar overheen alleen een boomstam. Na deze route een tijd gevolgd te hebben, besloten wij om te keren, want het was inmiddels al half vier en we moesten ook nog terug. Ook voelden we onze benen goed, want gisteren was ook al een dag met de nodige klim en klauter partijen. 

mount hood 015mount hood 039mount hood 037

Morgen gaan we opzoek naar onze volgende vulkaan, die van Mount St. Helens.

Geen opmerkingen: