vrijdag 7 september 2012

Seattle

Vanochtend even voor vijf uur ging de wekker, want vandaag begonnen wij aan onze rondreis.

In het vliegtuig hadden we mooie plaatsen aan het raam en doordat het helder weer was hadden we een prachtig uitzicht op Amsterdam en omgeving. Onze route ging over Groenland, wat echt een unieke ervaring is. Dit land bestaat alleen maar uit bergen, sneeuw en ijs. Prachtig om dit vanuit de lucht te zien. Ook zie je hier heel veel ijsbergen in de zee er omheen.

De 11 uur vliegen waren toch nog redelijk snel om, ‘s middags kregen we aan boord de gebruikelijke warme maaltijd pasta of chicken. Geen van beiden eigenlijk te eten.

Om 13:00  uur plaatselijke tijd zijn wij geland (Nederlandse tijd is 9 uur later). De douane ging redelijk snel zonder extra controles, dat komt natuurlijk door ons onschuldige en vriendelijke uiterlijk Knipogende emoticon

Nu restte ons nog om de tijd vol te maken totdat wij naar bed konden. We moeten ons natuurlijk wel aanpassen aan de plaatselijke tijd, anders staan we morgenvroeg al om 4 uur buiten ons hotel.

We zitten net te ver buiten het centrum van Seattle om daar naar toe te gaan en eerlijk gezegd hebben we daar de puf ook niet meer voor. 

Het is hier trouwens wel heel erg warm 32 °C, morgen is het ook nog zo warm en daarna wordt het wat koeler.

We zijn  hier naar een heel groot winkelcentrum gegaan en hebben daar wat rondgelopen en onze eerste Starbucks gedronken. Op de foodcourt  hebben we een hapje gegeten, noedels met garnalen en kip. De porties waren zo groot dat we aan een portie samen genoeg hadden. Hierna snel een Wallmarkt opgezocht voor de noodzakelijke inkopen zoals een koelbox, een waterkokertje en wat boodschappen.

Maarten heeft rode ogen van vermoeidheid .  Terwijl ik dit zit te typen is het bij jullie vier uur 's morgens en zijn wij al bijna 24 uur in touw en we moeten  nog een paar uurtjes wakker zien te blijven.

Morgen gaan wij naar Winthrop. Dit ligt in het North Cascades National Park.

1 opmerking:

Anoniem zei

Nachtbrakers! Lijkt me heel bijzonder om over Groenland heen te vliegen. Heel veel plezier morgen! Karen