zaterdag 8 september 2012

North Cascades National Park

8 september 2012

 

seattle winthrop

 

 

Zoals al te verwachten was waren we hééél vroeg wakker. Gisteravond konden wij om 7 uur onze ogen niet meer openhouden met het gevolg dat we om half zes al wakker waren.

Om zes uur trokken we de deur van onze hotelkamer in Seattle achter ons dicht om een stukje verder bij Danny’s lekker te gaan ontbijten.

 

We hebben vandaag een lange rit voor de boeg. We gaan naar het plaatsje Winthrop. Om daar te komen moeten we dwars door het North Cascades National Park.

Dit park is het grootste onbedorven berglandschap in de USA, het is heel erg ondoordringbaar en er loopt slechts één weg doorheen, de State Highway 20.

Dit park heeft heel hoge bergen, met nog steeds sneeuw op de toppen, veel watervallen en meren. Je vindt in dit park geen toeristische voorzieningen zoals restaurants, benzinepompen ed.

We begonnen met een bezoek aan het visitorcenter om een mapje van dit park te halen en een wandelkaartje. Op aanraden van de ranger hebben wij de Riverloop trail gelopen, dit was een wandeling ongeveer 3 kilometer  naar de Skagt river. Het was wel een speciale wandeling want de bomen zijn hier behangen met mossen. Ook de rotsen en bankjes zijn bedekt met een groene laag mos. Het ziet er gewoon spookachtig uit.

 

north cascades national park 025Paddenstoelen

 

boom met sliertjesBoom behangen met mos

 

 

Onze volgende wandeling was the trail of the Ceders een klein rondje van ongeveer 1 km, door een bos van reusachtige Cederbomen die wel 60 meter hoog zijn

north cascades national park 033

Hierna hebben wij the Ladder Creek Falls route gelopen. Wij dachten dat we allerlei ladders op en af moesten klimmen om bij een waterval te komen, bleken dit gewoon stenen trappen te zijn. De waterval stelde ook niet meer voor dan een klein stroompje. De omgeving was wel weer heel mooi met diverse stroomversnellingen en allerlei met mos begroeide rotsen.

 

north cascades national park 042north cascades national park 036

Dit National Park is een heel mooi park met heel mooie uitzichtpunten, het is een stukje rijden en dan weer stoppen om van het uitzicht te genieten.

Vooral de bergen die reflecteren in het ongelooflijk blauwe water zijn prachtig om te zien.

 

north cascades national park 065

We hebben weer genoten, het was  prachtig weer, zelfs hoog in de bergen was het nog 27 graden, zonnig met hier en daar een klein wolkje. We beseffen wel dat we heel erg boffen met het weer.

Op dit moment zitten we in ons hotel de Winthrop Inn, in het plaatsje Winthrop, dit is een soort van cowboystadje. Wij vinden het heel erg nep en niet aan ons besteed.

Op dit moment is er hier een bijeenkomst van Oldtimers. 150 oldtimers hebben zich hier verzameld. Maarten loopt hier rond als een kind in een snoepwinkel, zo veel moois om te zien.

 

 

Morgen gaan wij de grens over met Canada en zullen dan 2 nachten in Vancouver blijven.

 

Voor wie geïnteresseerd is: http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/nationaleparken/Washington/northcascades/northcascades.html

2 opmerkingen:

CarTon zei

Weer ziet er goed uit in Vancouver voor deze week, hier wordt het minder was vandaag en gisteren prachtig weer.
Nu weer thuis , verder alles ok. Ben wel een beetje moe van de KABOUTERDANS! Pfff valt niet mee op je 57e.
Veel plezier verder

ct

CarTon zei

Trouwens wel toevallig die OLDTIMERS, ze wisten dat jullie kwamen