donderdag 20 september 2012

Seaside, dag 2

20 september 2012

 

image

 

 

Vandaag hebben wij Ecola State Park bezocht. Dit park ligt ongeveer een kwartiertje rijden vanaf ons hotel en heeft een mooi uitzicht op Cannon Beach en de seastacks die daar in zee liggen. Ondanks dat het vandaag bewolkt is, is het niet koud en kan je heerlijk wandelen.

Wij hebben vanaf Indian Beach een trail gelopen, de Clatsop Loop Trail. Deze trail gaat langs de Pacific Ocean en geeft een mooi uitzicht op de vuurtoren die daar voor de kust ligt.

ecola state park 007

 

Rugzak gepakt en op pad gegaan, Maarten vond het een goed plan om de tocht omgekeerd te lopen, want hij dacht dat dit mooier was. Nu we hebben het geweten, het was meer dan een uur berg op, langs allerlei kronkelpaadjes, die steil omhoog gingen. Er kwam voor ons gevoel geen eind aan.  Zwetend zijn wij uiteindelijk toch boven gekomen. Als je eenmaal boven bent dan kan je de klim toch wel waarderen, tenslotte hebben we het weer gefikst.  Het uitzicht op de vuurtoren was leuk om te zien.  Hierna zijn we de route verder gelopen en inderdaad de andere weg was een stuk minder steil. Verwarde emoticon

ecola state park 031ecola state park 037

Hierna zijn we nog even naar Cannon Beach geweest om daar rond te kijken. Het is vooral een erg toeristisch plaatsje, dus niet echt iets voor ons.

Na een lekker bakje Starbucks en een donut, zijn we naar onze mooie hotelkamer teruggegaan om nog een paar uurtjes van de surfers te genieten die hier de hele dag bezig zijn. Het uitzicht op de oceaan blijft boeien en het geluid van de golven is geweldig.

Geen opmerkingen: