donderdag 13 september 2012

Tofino dag 2

Vanochtend werden we wakker van de wekker, want om 6:45 uur moesten wij bij Jamies zijn voor een berentocht. We gingen met de berenboot het water op opzoek naar beren.

Dit was een gesloten boot, maar gelukkig konden de ramen open en kon je op het achterdek naar buiten kijken, want zo vroeg zijn alle ramen beslagen. Het is hier ‘s nachts dan ook behoorlijk koud. De tocht ging door allerlei kreken en al snel zagen wij onze eerste beer. Deze beer zat op een plaats waar normaal gesproken geen beren komen, dus dat was een gelukje. De boot kon vrij dicht bij deze beer komen en we hebben dan ook mooie foto’s kunnen maken. Nadat de beer er genoeg van had en het bos inging, voeren wij weer verder. Wij hebben deze tocht wel 6 beren gezien, ze komen bij het water krabbetjes zoeken, die zitten vol met proteïnen die ze nodig hebben als ze straks met winterslaap gaan. We zagen ook nog een rots, waar een stel luie zeehonden aan het opwarmen waren in het zonnetje.

tofino dag 2 072

tofino dag 2 044

tofino dag 2 028De andere 6 beren zal ik jullie maar besparen.

tofino dag 2 076

 

Deze tocht duurde ongeveer 2 1/2 uur, dus om 9:30 uur waren wij weer aan wal. Na een bakje koffie gedronken te hebben zijn wij naar Ucluelet gereden om daar de Wild Pacific Trail te gaan lopen. Dit is maar een kleine wandeling van ongeveer 5 km, maar volgens iedereen een van de mooiste wandelingen op het eiland. We dachten hier met een uurtje al doorheen te zijn, maar deze wandeling heeft bijna 3 uur geduurd.

Het is een wandeling langs de Pacific Oceaan en je hebt hier heel mooi uitzicht op de oceaan en de kust van Vancouver Island. De kust is hier heel rotsachtig en overal in het water vind je grote rotspartijen, met daarop begroeiing, het is heel ruig, wild en prachtig. Op een gegeven moment zaten wij op een bankje te genieten van het uitzicht, ziet Maarten ineens een straal water omhoog spuiten. Hij roept ‘kijk een walvis’ en inderdaad in de verte zag je een walvis keer op keer boven komen en onder water verdwijnen. Het was te ver voor onze telelens, dus helaas konden wij hiervan geen foto maken. Met de verrekijker was het wel goed te zien. We hebben ruim een uur zitten kijken hoe dat grote beest heen en weer door de baai zwom. Prachtig! en dit kostte ons geen dollar. Ook zie je hier zeeleeuwen zwemmen in het water, ze jagen hier op  vis en die zit er zat.

tofino dag 2 098

tofino dag 2 125

tofino dag 2 127

Het was inmiddels al 4 uur en we besloten nog even langs long beach te rijden om daar een blik op te werpen, nu bleek dat je daar per persoon z’on  $ 8,—voor moest betalen, dat vonden wij wel behoorlijk veel om  alleen maar even te kijken, want we hebben het strand hier ook voor de deur van onze hotelkamer liggen.

We hebben in het dorp een pizza gehaald en die heerlijk opgegeten op ons balkonnetje in de zon. Het is gelukkig nog steeds mooi weer en zoals het er naar uit ziet blijft het nog wel een tijdje zo. Vanavond maar weer eens kijken of de zon weer in de zee wil zakken.

Morgen gaan wij naar Victoria, onze laatste stop in Canada.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wow wat een beestenboel!
Marjolein