zondag 9 september 2012

Vancouver

winthrop vancouver

 

Omdat ‘s avonds onze ogen al vroeg dicht vallen, waren wij vanochtend om zes uur al wakker en  om 7 uur al klaar om te vertrekken, het voordeel hiervan is dat je  een lange dag hebt.

We moesten weer door het North Cascades National Park  om naar Vancouver te gaan. Het was vandaag wat minder weer dan gisteren, veel bewolking en er stond een guur windje.

 

VANCOUVER DAG 1 006

Wij zijn met gemak de grens tussen Amerika en Canada overgestoken, na heel onschuldig naar de douanier gekeken te hebben, kregen wij weer een mooi stempel in ons paspoort.

 

 

 

 

Het verkeer in Canada is, in tegenstelling tot dat in Amerika, behoorlijk chaotisch. Iedereen rijdt te hard en haalt links en rechts in (het lijkt Nederland wel). Ondanks dat het zondag was, was er veel verkeer op de weg. Gelukkig bracht de Tomtom ons rechtstreeks naar ons hotel het Sandman hotel.

Wij waren hier al om 13:00 uur en we konden gelijk inchecken. Hierna zijn wij te voet Vancouver ingegaan. Het Sandman hotel ligt vlak bij het BC Place stadium dus dichtbij downtown Vancouver.

 

VANCOUVER DAG 1 011

 

 

Wij zijn begonnen in Chinatown en daarna naar het Gastown gedeelte gelopen, waar wij een beetje rondgekeken hebben. Het is zondag, dus heel veel winkeltjes zijn gesloten.

Gastown is heel toeristisch, hier staat de beroemde ‘gasklok’ van Vancouver. Deze blaast elk kwartier een deuntje en er komt dan een hoop stoom vrij.  Hier staan dus allerlei mensen  te wachten te filmen en foto’s te maken. Wij dus niet, we zaten heerlijk, bij Starbucks op het terras, al dat gedoe te bekijken.

Hierna hebben we nog een stukje door Gastown gelopen en zijn  uiteindelijk in een gezellig bruin café Steamworks naar binnengelopen voor een drankje en een hapje. Hier heb ik mijn eerste Margarita gedronken van deze vakantie en Maarten een lekker wit biertje, waarna we er weer tegen konden.

 

 

VANCOUVER DAG 1 015

We besloten terug te gaan naar ons hotel, alleen wisten wij  niet meer precies in welke straat ons hotel zat. Het was in de buurt van het stadion,  was het nu links of rechts, of gaan we rechtdoor. Volgens mij zagen wij er wel heel wanhopig uit Knipogende emoticon , want een vriendelijke Canadeese vroeg of zij ons kon helpen en dankzij haar vonden wij ons hotel.  We zitten nu even met de beentjes omhoog op ons bed bij te komen van onze wandeling. Strakjes maar eens even kijken of we een gezellig restaurantje kunnen vinden hier in de buurt.

Morgen gaan we nog een dagje Vancouver verkennen. De weersvoorspellingen zijn niet zo heel goed, dus het is een beetje afhankelijk van het weer wat we gaan doen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Klinkt allemaal weer goed!
Kus Marjolein

Ann zei

Hallo Marianne & Maarten,

Jullie is al goed van start gegaan met prachtige foto's in North Cascades NP. Gisteren hebben we in Vancouver inderdaad een dagje minder goed weer gehad, zeker als je dat vergelijkt met de 30 graden die we zaterdag nog hadden! Vandaag is het alweer wat mooier en zonniger en naar het schijnt zou het morgen ook nog vrij mooi blijven. Geniet nog van jullie dagje in Vancouver, ik volg jullie verslag en kijk alweer uit naar het volgende blog bericht!

Geniet nog van alles wat jullie te wachten staat!

Groetjes uit Vancouver,
Ann (AnnInBC van het AllesAmerikaForum)