woensdag 12 september 2012

Tofino

12 september 2012

 

nanaimo tofino

 

Vanochtend zijn wij weer vroeg vertrokken uit Nanaimo. Voor het eerst deze vakantie zijn wij wakker geworden van de wekker, dus we komen weer aardig in ons ritme.

Het is een heel mooie weg die van Nanaimo naar Tofino gaat, dwars door de bergen, met heel veel haarspeldbochten.

tofino 002

 

 

Om 10 uur kwamen wij in Ucluelet aan en wij besloten om even langs Jamies te gaan een whalewatch bedrijf. Toen wij daar aankwamen voer de boot net weg, dus helaas voor ons konden we niet meer mee. De vriendelijke dame aan de balie vertelde ons dat er nog plaats was op de boot in Tofino die om 12.00 uur vertrok, dat was natuurlijk helemaal prima want daar ligt ook ons hotel. Na de tocht geboekt te hebben zijn wij op ons gemakje naar Tofino gereden, dwars door het Pacific Rim National Park.

tofino 006

Om 12:00 uur werden wij door Jamies in onze rode pakken gehesen en kon de tocht beginnen. Wij hadden een tocht gereserveerd in een open zodiac, een rubberboot die wel 70 km per uur vaart. We vonden een  plaatsje voorin, dus met een prima uitzicht.

tofino 009 Haute couture

 

Toen de boot eenmaal in open water was, ging hij flink te keer, het leek wel een steigerend paard. Gelukkig hebben wij daar vroeger ervaring genoeg mee opgedaan. Na ongeveer een minuutje of 20 varen kwamen wij al op de plek waar de Humpback walvis rondzwom. Helaas mogen de boten er niet dichtbij komen en konden wij hem alleen maar in de verte zien. Het is een reusachtig groot beest, dat ademhaalt boven water en dan gelijk een fontein water uitspuit, daarna komt hij even boven en verdwijnt weer onder het oppervlakte. Na hier een tijdje naar gekeken te hebben zijn wij weer verder gevaren, want er zijn hier nog veel meer beesten te zien.

tofino 027

tofino 046 Humpback

 

Op een aantal rotsen lagen heel veel zeeleeuwen. Elke keer zag je vlak bij de boot een paar van die ondeugende kopjes boven water komen.

tofino 058

tofino 064

Hierna zijn wij een heel eind, heel snel,  de zee opgevaren en hebben nog wat zeeotters gezien (helaas te snel voor de foto) en een bald eagle  .

tofino 088

 

Toen zat de tocht er helaas voor ons weer op. Ik heb de hele tijd met een grote grijns op mijn gezicht gezeten. De snelheid van de boot, de walvis, de zeehonden, het was een geweldige dag.

tofino 093Deze lokale krabvisser ving even een kapitaaltje aan krab, in de winkel  $ 25 per stuk.

Hierna zijn wij naar ons hotel in Tofino gereden, het Best Western Tin Wis hotel. Dit hotel is echt prachtig gelegen aan het strand. Wij hebben een heel grote kamer met een zonnig balkon en uitzicht op de Pacific Ocean, wat wil je nog meer. Het is vandaag  prachtig weer dus vanmiddag nemen wij er ons gemak van en genieten met een biertje en een wijntje op ons balkon. Nu nog wachten tot de zon in de zee gaat zakken.

tofino 105

tofino 111Ons super de luxe hotel

tofino 113Uitzicht vanaf ons balkon

 

sunset 012Sunset

Geen opmerkingen: