dinsdag 11 september 2012

Nanaimo

11 september 2012

vancouver nanaimo

 

Gisteravond lazen we op het internet dat 50 kilometer ten zuiden van Nanaimo een groep van 20 orka’s was gespot. Wij heel enthousiast natuurlijk, dus maakten we plannen om dinsdag orka’s te gaan kijken bij Nanaimo. Dit had één nadeel, we moesten wel heel vroeg op om de eerste ferry te halen, die om 6:20 uur uit Horseshoe bay vertrok, maar je moet er wat over hebben om orka’s te zien.

We zitten nog steeds in het ritme van vroeg naar bed en vroeg op, dus het opstaan gaf niet veel problemen, we waren ruim op tijd bij de ferry en konden met deze boot mee, je staat ervan te kijken hoe druk het  ‘s ochtends vroeg is.

nanaimo 001 

nanaimo 002

 

nanaimo 003

Het was een rustige vaart en we zagen de zon opkomen op het water, Dit was een prachtig gezicht. Aan dek was het veel te koud, maar de ferry had heel mooie panorama ramen en we konden prima naar buiten kijken. Om 8 uur kwamen we in Nanaimo aan en zijn gelijk richting het whalewatch bedrijf gereden. Hier waren we rond 9 uur en er was helaas niemand aanwezig, maar na een telefoontje lukte het ons om te reserveren voor de tocht van 14:00 uur. Dus wij waren helemaal happy.  Om de tijd te volbrengen zijn we maar gaan ontbijten en wat gaan winkelen in een groot winkelcentrum in de buurt en het was al snel een uur of 12. Bij de verhuur lekker in het zonnetje gezeten en bootjes gekeken in de haven.  Maarten had net zijn zeeziekte tabletje ingenomen, want die boten gaan verschrikkelijk hard en er stonden aardige golven, komt die vrouw naar ons toe dat de tocht niet doorging, want op dit ogenblik waren er in de hele omgeving geen Orka’s te zien. Dat hebben wij dus weer, kunnen die beesten niet een dagje langer bij Vancouver Island rondzwemmen? Dus dat was even slikken en behoorlijk balen.

Jullie moeten het net zoals wij met een plaatje doen.

We besloten toen om naar ons hotel in Nanaimo te gaan de Travellodge en daar dan maar even rond te kijken. Hier hebben we de Harbourside walkway gelopen, een wandelroute langs de haven, met een mooi uitzicht. Het was lekker weer dus hier heerlijk een beetje rondgekeken naar de opstijgende watervliegtuigen en boten die aan en afvoeren.

Morgen gaan we naar Tofino, hopelijk hebben wij daar meer geluk om walvissen  te zien.

 

nanaimo 007

Nanaimo

1 opmerking:

Anoniem zei

Haha, heel erg jammer. Maar jullie geven dus nog niet op! Succes met de walvis jacht! Karen